• Ocak 13, 2012

    Yönetmen: Satoshi Nishimura
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Aksiyon, Komedi
    Yapım Yılı: 2010
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/7



    Anime serisinden 12 yıl sonra çekilen Trigun: Badlands Rumble adlı film bir banka soygunu ile başlıyor. Yaptığı hırsızlıkları sanat olarak gören ve en büyük mutluluğu hırsızlıktan sonra kurbanının aldığı surat ifadesi olan Gasback, son soygununda ekibinin ihanetine uğrar. Kendisini yeni lider ilan eden Cain tam Gasback’ı vuracakken insanımsı tayfun lakaplı Vash olaya müdahale eder. Sonuçta Cain ve diğerleri Gasback’a ihanet ederek tüm para ile kaçar ama Vash’in müdahalesi sayesinde kimse ölmeden olay son bulur. Asıl hikaye ise 20 yıl sonra başlıyor. Cain çaldığı paralar ile kendi şehrini kurmuştur ve şehrin ortasına da dev bronzdan heykelini dikmiştir. Fakat aldığı bir duyuma göre yirmi yıl aradan sonra Gasback geri dönecektir ve Cain’in gözünde tüten bronz heykelini çalacaktır. Bu yüzden Cain tüm şehrini korumalar ve kelle avcıları ile donatır. Gasback’ı canlı veya ölü getirecek olana da 5 milyar dolar ödül verilecektir. Öte yandan Amelia adında gizemli bir kız da Gasback’ın peşindedir. Ayrıca bronz heykeli sigortalayan şirketten Milly ve Meryl de olayları önleyebilmek için şehirdedir. Tabi Vash da olayların en ortasındaki yerini çoktan almıştır.

    Baştan söylememde fayda var, anime filminin konusunu ben pek beğenmedim. Daha doğrusu sıradan buldum. 12 yıl aradan sonra çekilen bir anime filminden ben daha fazla bir şey, daha ayrıntılı bir senaryo beklerdim. Oysa film öyle sıradan, sanki ova, ara bölümmüş gibi bir şey olmuş. Tek tesellimiz ise tüm orijinal karakterlerin orijinal seslendirmecileriyle uzun bir süre sonra tekrar karşımıza çıkmış olmaları. Bu arada, film tahminlerime göre anime serisinin ortaları ile son bölümleri arasında bir yerde geçiyor çünkü (dikkat büyük spoiler) serinin son bölümlerinde ölen Wolfood da tekrar karşımıza çıkıyor.

    Aksiyon sahneleri bakımından Trigun filmi başarılı sayılır. Bıçaktan bazukaya kadar birçok kesici, delici, patlayıcı, uçurucu aletler ile aksiyon dolu sahneler yaşanıyor. Tabi Vash sayesinde (Love&Peace) kimse ölmüyor. Vash’tan da bahsedecek olursak; kendisi hiç değişmemiş. İlk başta kırmızı uzun paltosu ve yuvarlak sarı gözlükleri ile Alucard’a rakip olarak gözükse de mizahi diyaloglarını ve şaklabanlıklarını hiç eksik etmiyor. Komedi unsurları tamam, animeye oldukça iyi renk de katıyor ama diğer Trigun anime serisi incelememde de bahsettiğim gibi Vash’ın bu laçka hallerini ben pek sevmiyorum. Bu yüzden benim gözümde Wolfood çok daha iyi bir karakter.

    Anime filminin çizimleri elbette 98 yapımı seriden daha iyi. Kare ekrandan geniş ekrana geçilmiş, çözünürlük arttırılmış ve renkler daha keskin bir ton almış. Karakterlerden Milly’nin çizimi ise beni açıkçası rahatsız etti. Kızın uzun boyuna birde uzun surat çizmişler ki gözlere şenlik. At gibi suratına iki kocaman da göz kondurunca açıkçası kötü durmuş. Filmin müzikleri ise vasat. Özellikle sonlara doğru çalan parça Trigun’nun atmosferinden ziyade Monkey Islan serisine daha iyi gider.

    Özetle Trigun: Badlands Rumble sıradan, ara bölüm niteliğinde bir film olmuş ve pek bir şey vaat etmiyor. Ancak Trigun hayranlarına hitap ediyor.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan