• Mart 01, 2015

    Yönetmen: Hiroshi Nagahama
    Stüdyo: Animation Studio Artland
    Tür: Fantastik, Dram
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 10
    Anime Puanı: 10/8
     

    2014’ün nisan ayında yayınlanmaya başlayan ve ağustosta son bulan Mushishi: Zoku Shou’un ikinci sezonu var karşımızda. Bu yüzden çoğu yerde anime 13. bölüm diye başlamaktadır. Anlayacağınız, her ne kadar Mushishi’de bölümler birbirinden bağımsız hareket etse de ikinci sezon tam anlamıyla bir devam serisidir çünkü seri sadece iki ay ara verdikten sonra yayınına devam etmiştir. Dolayısıyla Mushishi Zoku Shou’un ikinci sezonu için fazla yazıp çizemeyeceğim. Dilerseniz Zoku Shou’un asıl incelemesine buradan ve 26 bölümlük eski serisine de buradan ulaşabilirsiniz.

    Dediğim gibi ikinci sezon olmasının tek nedeni iki aylık verdiği ara olduğu için açıkçası ne yazabilir, ne ekleyebilir bilemiyorum. İkinci sezon da ilk sezonunun atmosferini başarı ile taşıyor ve yine her bölüm farklı ve bir o kadarda ilginç mushi türü ile Ginko’nun başa çıkmasını izliyor, insanlara yardım etmeye çalışmasını tanıklık ediyoruz. Değişen mushiler dışında (bir ara düşünüp hayret ettim ne kadar çok mushi varmış diye. Eğer Ginko gibi mushishi’ler olmasaymış animede geçen dünyanın insanları hakikatten çok fazla sıkıntı içerisinde olurmuş) atmosfer aynı, mekân tasarımları başarılı ve ilk sezon incelemesinde de bahsettiğim gibi bazen anime yavaş ilerlese de izleyicisini tatmin ediyor. 


    Çizimler ve müzikler için de diyecek pek bir sözüm yok. Bu sefer tek dikkatimi çeken Ginko hariç insanların yüzleri sanki birbirlerine çok benziyor. Bunun dışında her şey aynı. Müzikler tanıdık, başarılı açılış parçası yine bizlerle.

    Mushishi: Zoku Shou’un ikinci sezonu için aslında ayrı bir inceleme yapmayı düşünmüyordum. Sadece ilk incelemeye ek yaparım diyordum ama nedense sonra bu fikrimden vazgeçtim. Bu yüzden bu inceleme yazdığım en kısa incelemelerden birisi oldu. Son sözlerim olarak Mushishi: Zoku Shou’a bir bütün olarak güzel bir seriydi diyebilirim ve Zoku Shou serisi 2015’in yazında çıkacak olan “Suzu no Shizuku” (Bell Droplets) adlı anime filmi ile büyük ihtimalle final yapacak. 


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan